Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Checklista för manuell ansökan om LOK-stöd


Denna checklista visar er steg för steg vad ni behöver göra för att ansöka om LOK-stöd i det fall er förening inte har närvaroregistrerat via IdrottOnline (utan har fört sin närvaro på papper, i Excel eller i något annat datasystem än IdrottOnline).

 

1. Samla in alla närvarokort för aktuell period, gör en sammanställning (blanketter finns på; http://www.svenskidrott.se/Ekonomisktstod/LOK-stod/Reglerochblanketter/ ) Är det en fleridrottsförening så skall en sammanställning göras per idrott


2. Gå in på er förenings IdrottOnline-sida (om ni inte kan adressen kan ni kontakta LOK-stödsgruppen eller Idrottsupporten).


3. När ni har loggat in på er förenings sida via hänglåset, finner ni, beroende på vilken roll och behörighet ni har, LOK direkt,  eller under Fler (eller applikationer) i den blå topbaren.


4. Välj Ansökan i vänstermenyn och välj rätt period


5. Öppna ansökan
a. Första delen av ansökan innehåller information om föreningen och vilka som har behörighet att skicka in den (saknas någon av rollerna ordförande eller kassör så måste denna person läggas till i medlemsregistret och få sin roll kopplad till sig – görs inte detta kan ni bara spara ansökan, men inte skicka in den)
b. Fyll i era siffror från punkt 1, i de VITA rutorna, dvs totalt antal gruppaktiviteter, totalt antal deltagartillfällen fördelat mellan kön och ålderskategorier och totalt antal ledartillfällen fördelat mellan kön och ålderskategorier
c. Kontrollera att det plusgiro/bankgiro som står angivet stämmer. Stämmer det inte så bocka för ”Föreningen har nytt gironummer” och skriv in gironumret och bocka för om det är PG eller BG
d. Efter att ni har läst igenom texten”… jag intygar att” så bockar ni i rutan att ni gör det
e. Klicka på knappen Gå vidare (längst ner på sidan). Ni får då upp en sammanställning
f. När ni tittat igenom sammanställningen så kan ni skicka in er ansökan via knappen Skicka in. Ni får direkt därefter en bekräftelse på skärmen att ansökan har skickats in. Viktigt att kontrollera att ni får upp denna bekräftelse enligt bilden här nedan. I bekräftelsen du får upp kan du också välja att ange valfri e-postadress för att få bekräftelsen skickad via e-post.


6. För att säkerställa att ni har skickat in ansökan kan ni gå in under Ansökan och välja den aktuella perioden och där ser ni om ansökan bara är sparad eller om den är inskickad.

Inskickad

 

Uppdaterad: 14 DEC 2017 08:57

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss