Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Inläsning till IdrottOnline

Om föreningen använder ett annat system än IdrottOnline för sin närvaroregistrering kan det vara möjligt att läsa över aktiviteter och medlemmar automatiskt till IdrottOnline för att därigenom förenkla hanteringen för LOK-stöd. Efter inläsning finns föreningens aktiviteter tillgängliga i IdrottOnline.
  • Uppdaterad: 21 FEB 2018 14:21

Föreningar har möjlighet att läsa in aktiviteter och medlemmar till IdrottOnline från vissa externa system. Klicka här för att läsa för vilka externa system inläsningen är möjlig och hur ni aktiverar inläsningen.

När aktiviteterna läses över går IdrottOnline igenom dessa enligt LOK-stödsföreskrifterna och aktiviteten får tummen upp (godkänd LOK-stödsaktivitet) eller tummen ner (icke godkänd LOK-stödsaktivitet).

Föreningen kan hitta inlästa aktiviteter i IdrottOnline. Logga in och klicka på Aktivitet i topbaren - välj sedan närvaroregistrering i menyn ute till vänster. Välj period, registeringsstatus = registrerade och under "Utökad sökning" också vilket externt system som aktiviteterna kommer från och klicka sedan på Sök, så får ni en lista på vilka aktiviteter som godkänts/inte godkänts.

 

Om en aktivitet inte är godkänd (tummen ner), klicka på aktivitetens namn (t ex Träning) och öppna därmed aktiviteten så ser ni orsaken.
Eventuella ändringar görs alltid i det externa systemet som föreningen använder sig av, en ny överföring med den korrigerade aktiviteten sker sedan automatiskt till IdrottOnline.

Föreningen ska alltså inte lägga in differensen mellan externt system och IdrottOnline manuellt i ansökan.

Aktiviteter som är godkända (tummen upp) läggs in i ansökan med automatik och finns där när föreningen öppnar sin ansökan för aktuell period - föreningen måste öppna och skicka in ansökan.

Tänk på att inläsningen sker med viss fördröjning. Det kan därför dröja ett litet tag innan de registreringar du gjort i ditt system har lästs in till IdrottOnline. För vissa system görs inläsning flera gånger om dagen och för vissa system görs inläsning varje natt.

Skribent: Jörgen Lövström
Epost: This is a mailto link

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss