Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Närvaroregistrering

Du ansöker om LOK-stöd via din förenings webbsida i IdrottOnline och som underlag för ansökan ska det alltid finnas närvarokort. Du kan välja mellan att använda dig av närvarokort på papper eller att närvaroregistrera i IdrottOnline alternativt via mobiltelefon.
  • Uppdaterad: 2017-10-31 13:40

Närvarokort ska, enligt LOK-stödsföreskrifterna §7, innehålla deltagares och ledares namn, personnummer, kön, eventuellt funktionsnedsättning samt närvaro. Dessutom ska föreningens namn, idrott (vilket Specialidrottsförbund föreningen tillhör), aktivitet, plats, datum och tider finnas med.

Hämta närvarokorten för pappersregistrering här.

Närvarokort ska undertecknas av ansvarig ledare. Här hittar du LOK-stödsreglerna.

Om du inte vill använda dig av manuella närvarokort kan du välja att närvaroregistrera i IdrottOnline. Då ersätts ledares namnteckning av personlig inloggning och identifiering sker via personnummer.

Dessutom måste du, första gången din förening söker LOK-stöd, ansöka om att få tillgång till IdrottOnline och vid det tillfället uppge fullständiga uppgifter. Här kan du läsa mer om att närvaroregistrera via IdrottOnline. Du kan också följa anvisningarna direkt i manualen för närvaroregistrering.

Om du använder dig av närvaroregistreringsmodulen på din IdrottOnline-sida idag har du även möjlighet att redovisa dina aktiviteter via mobiltelefon. Att närvaroregistrera via mobiltelefon är att likställa med att redovisa direkt på din förenings IdrottOnline-sida gällande säkerhet och identifiering.

Läs mer om att närvaroregistrera via sms och om Riksidrottsförbundets (RF) IdrottOnline-app.

Om din förening använder sig av en annan form av digitala närvarokort än ovan nämnda krävs att dessa skrivs ut och därefter undertecknas av respektive ledare.

Om närvarokorten fyllts i och kvitterats av ledaren med stöd av en av Skatteverket godkänd e-legitimation (och föreningen kan bevisa detta) behövs dock inte namnteckning på kortet.

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss