Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Närvaroregistrera i idrottOnline

Närvaroregistrering i IdrottOnline förenklar arbetet för dig som LOK-stödsansvarig eller ledare. Du kan registrera närvaro via datorn eller via mobiltelefon.
  • Uppdaterad: 2017-09-11 14:07

Att närvaroregistrera i IdrottOnline innebär att du inte behöver använda dig av manuella närvarokort. Istället skapar du dina aktiviteter och lägger till deltagare i IdrottOnline och när aktiviteten har ägt rum registrerar du närvaron.

Själva närvaroregistreringen kan du göra antingen via föreningens IdrottOnline-sida eller via mobiltelefon. Läs mer om närvaroregistrering via mobiltelefon.

Här hittar du en manual för hur du närvaroregistrerar i IdrottOnline.

Samtliga aktiviteter som närvaroregistreras kommer automatiskt med i föreningens LOK-stödsansökan, förutsatt att villkoren för bidraget är uppfyllda.

Registreringen kontrolleras automatiskt mot gällande LOK-stödsregler och du får direkt ett kvitto på om aktiviteten är godkänd eller inte.

Förenklar arbetet

Närvaroregistrering via IdrottOnline förenklar arbetet för dig som LOK-stödsansvarig eller ledare.

•    Du riskerar inte att närvarokort kommer bort - allt finns sparat på föreningens IdrottOnline-sida.

•    Alla i föreningen (med rätt behörighet) har åtkomst till materialet.

•    Du slipper räkna ihop dina närvarokort - summeringen sker automatiskt.

•    Du behöver inte hålla koll på årtal och åldrar - systemet summerar automatiskt till rätt åldersgrupp.

•    Du behöver inte själv stämma av mot LOK-stödsreglerna, utan systemet kontrollerar själv och ger direkt kvitto på om det är en godkänd LOK-stödsaktivitet eller inte.

•    Godkända aktiviteter kommer automatiskt med i föreningens LOK-stödsansökan. När det är dags att skicka in ansökan behöver man bara stämma av att allt är närvaroregistrerat och sedan skicka in själva ansökan.

•    Möjlighet att rapportera via mobiltelefon [länk till undersida]

•    Det underlättar också vid en eventuell kontroll av LOK-stödsansökan: föreningen kan godkänna att LOK-stödsgruppen får tillgång till redovisade aktiviteter och/eller medlemsregister och man behöver då inte skicka in detta per post.

•    Möjlighet finns att skriva ut registrerade aktiviteter som närvarokort (till exempel för egen arkivering, till kommunen, mm).

•    Möjlighet att ta del av statistik, till exempel per deltagare.

•    Om du närvaroregistrerar kan du också använda funktionen ”Kommunfil”, Den används i IdrottOnline för det kommunala bidraget och allt fler kommuner kan ta emot den. Kommunfilen gör att du inte behöver dubbelregistrera sina aktiviteter. Närvaroregistrerar du i IdrottOnline kan du föra över till kommunens system. Ta kontakt med din kommun för att se om de tar emot kommunfilen.

Tanken är att du, vid terminens början, lägger upp dina aktiviteter och lägger till förväntade deltagare (det går att lägga till deltagare senare också). Respektive ledare registrerar sedan närvaron löpande för dennes grupp/-er.

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss