Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Foto: Johanna Lundberg

Elitidrott på gymnasiet

  • Skapad: 15 JUL 2013 10:46

Kombinationen elitidrott och utbildning är ett viktigt fundament i den svenska idrottsmodellen. Det svenska konceptet handlar om att skapa ”Vinnare i det långa loppet” och att varje idrottare ska kunna MÅ och NÅ toppen under och efter avslutad karriär. 

Varje elitidrottare ska ges möjligheter och inspireras att göra en fullgod satsning mot nationell och internationell elit. Lika viktigt är att det skapas goda förutsättningar att kunna kombinera denna satsning med att kunna tillgodogöra sig en gymnasieutbildning.

Det är få förunnat att kunna leva på sin idrott för resten av livet. Det sociala perspektivet är lika viktigt och det ger elitidrottaren förstärkta möjligheter att vidareutbilda sig och att komma in på arbetsmarknaden under eller efter avslutad karriär.

Det finns två olika möjligheter för de elever som vill kombinera studier med elitidrott på gymnasiet: riksidrottsgymnasium och nationellt godkända idrottsutbildningar.  


Elever och föräldrar

Skola, kommun och SF

Lärare i specialidrott

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss