Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Bedömningsstöd för ämnet specialidrott

  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:50

Nu finns ett bedömningsstöd för gymnasieämnet specialidrott. Bedömningsstödet ska fungera som en hjälp i tolkningen av ämnesplanen för specialidrott med betoning på bedömning och betygsättning.

Materialets målgrupp är de som undervisar i specialidrott.

För att skapa förutsättningar för en likvärdig och rättvis betygssättning av elevers prestationer behöver specialidrottslärare ha kunskap om ämnesplanen och vad som ska bedömas, hur bedömningen ska gå till och när bedömning ska ske. 

Materialet innehåller en allmän del om bedömning och betygssättning i specialidrott, baserad på forskning. I den sista delen presenteras ett förslag på konkreta bedömningsuppgifter med tillhörande elevhandlingar och elevsvar i några olika idrotter. Uppgifterna illustrerar vad som ska bedömas och hur bedömningen av de förmågor och kunskaper som ska utvecklas i ämnet kan ske.

Bedömningsstödet har utarbetats av en expertgrupp vid Gymnastik- och idrottshögskolan (Stockholm) i samverkan med en referensgrupp av lärare i specialidrott.

Ladda ner bedömningsstödet i ämnet specialidrott

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss