Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Antagningsprocess

  • Uppdaterad: 2017-12-08 09:47

Antagningen till RIG och NIU sker genom två ansökningsprocesser; dels en idrottslig, dels en skolmässig. De elever som anses ha bäst förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen ska väljas ut.

I RF:s riktlinjer för antagningen står att varje elev ska ha blivit bedömd utifrån vilka förutsättningar och förmågor denne har idrottsspecifikt, idrottspsykologiskt, socialt, organisatoriskt och att klara av gymnasiestudierna.

Det är varje huvudman i samverkan med berört specialidrottsförbund (SF) som är ansvarig för antagningsprocessen. Kontakta respektive SF för information om hur urval och antagning sker i din idrott. SF har också ansökningsblanketter.


Specialidrottsförbund med RIG

Specialidrottsförbund med NIU


Senast i slutet av januari får du besked om du klarat de idrottsliga kraven för RIG/NIU. Därefter söker du det gymnasieprogram du önskar läsa. Först när du är antagen både idrottsligt och till gymnasieprogrammet är du slutligt antagen för att börja på RIG/NIU.

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss