Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Framåt för fler i rörelse

Förr i tiden fick barn tidigt lära sig att sitta still. Idag är problemet det omvända. 2 av 3 svenska barn och ungdomar rör sig mindre än av WHO rekommenderar*. Och stillasittande livsstil ökar i alla åldrar. Det måste bli ändring på det. Därför har Svenska Spel och Riksidrottsförbundet startat initiativet Framåt för fler i rörelse! Målet är att bryta trenden med ökat stillasittande och passiv framtid. Och tillsammans kan vi göra stor skillnad.
  • Uppdaterad: 03 APR 2018 16:25

I mars 2017 skrev Svenska Spel och Riksidrottsförbundet ett samarbetsavtal med målet att få fler människor i rörelse. För att uppnå det tecknas inte traditionella sponsoravtal med specialidrottsförbunden utan de ska bidra till utveckling av den strategiförändring som pågår inom idrotten. Inriktning på att motverka en stillasittande livsstil och få fler fysiskt aktiva genom hela livet väljs ut som område att arbeta gemensamt kring. Idrotten är ju givetvis en viktig del i att förändra denna livsstil och satsningen vill driva på den utveckling som specialidrottsförbunden redan påbörjat i utvecklingsresan, en ny syn på träning och tävling.

Att använda deras kunskap och kreativitet, för att förändra sin verksamhet till att inkludera fler till att bli fysiskt aktiva genom hela livet. Avtalet mellan RF och Svenska Spel löper över tre år och omfattar 111 miljoner kronor.

Framåtfonden 

Framåtfonden är en del av samarbetet som ska ge specialidrottsförbunden möjlighet att utveckla verksamheten i sina föreningar med egna koncept. Koncepten ska leda till att få fler människor i rörelse. På så sätt kan fler barn, ungdomar, vuxna och äldre få den fysiska kompetens och motorik som krävs för att bli och fortsätta vara aktiva inom idrottsrörelsen hela livet.

Källa: Centrum för idrottsforskning

Läs mer om initiativet på:  https://om.svenskaspel.se/sponsring/framat-fler-rorelse/

RF och Svenska spel har även avtal och samverkan kring Gräsroten, Elitidrottsstipendiet och matchfixing.)

Framåtfonden

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss