Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Läsa till IdrottOnline

Sveriges Riksidrottsförbund vill bidra till att integrationer med externa system kommer till stånd, och vi har därför bjudit in samtliga aktörer som har visat intresse, att läsa in personer och aktiviteter, för att underlätta t ex LOK-stödshanteringen. Nedan finns en lista på aktörer som har visat intresse eller har valt att integrera med oss.
  • Uppdaterad: 20 NOV 2018 13:31

Integrationen med IdrottOnline omfattas av ett avtal och en kostnad för externa parter. Kostnaden är 20 000 kr/år och externt system. Den kostnaden gäller för upp till 100 föreningar oavsett antal medlemmar i föreningarna. Har man fler än 100 föreningar så betalar man ytterligare 20 000 kr/per år och då gäller det för obegränsat antal föreningar. Integrationen underlättar för föreningar som har valt en annan plattform, men ändå vill ha ett uppdaterat register i IdrottOnline eller en import av aktiviteter.

RF och IdrottOnline tar alltså inte ut någon kostnad av föreningen utan endast av den externa parten. Föreningen tecknar sedan ett enskilt avtal med den externa parten utan påverkan av RF och IdrottOnline.

Det är alltid föreningen som i IdrottOnline initierar integrationen och det är ordförande, klubbadministratör eller annan behörig som kan göra detta.

Information för förening som vill integrera finns under respektive systemleverantör.

Följande systemleverantörer har visat intresse eller valt att integrera. Vad som har överenskommits med var och en av leverantörerna kan ni läsa under respektive länk till leverantören, där det även finns aktuell status på integrationen.

DAK-fil och medlemskap i Sveriges föreningssystem

Riksidrottsförbundet kan idag inte ställa sig bakom DAK-filen då den saknar för oss väsentlig och nödvändig information som t ex Idrott. Men vi har en pågående dialog med föreningen Sveriges föreningssystem för att se om vi kan finna en gemensam och framkomlig väg. Riksidrottsförbundet är positiva till idén att försöka finna en gemensam standard. Om och när vi blir en del i föreningen har vi ännu inte tagit ställning till.

API:er för föreningar

De föreningar som använder IdrottOnline har idag ingen möjlighet att använda de API:er som finns. Vi är medvetna om att önskemål finns kring detta men som det ser ut nu är det tyvärr inte möjligt.

Skribent: Peter Borg
Epost: This is a mailto link

Nyheter integrationer

2017-02-01
Det innebär att ni som närvaroregistrerar i IdrottOnline inte kommer att kunna skicka in era närvaroregistrerade aktiviteter för det kommunala aktivitetsstödet för år 2016 digitalt till Stockholm stad. Det statliga LOK-stödet är inte berört.
 
2016-01-26
Vi är mycket glada över att både My Club och Svenskalag.se väljer att integrera med oss. Nu när så många externa aktörer vill integrera med oss så öppnas ju valmöjligheterna för föreningen.
 
2015-12-11
Ytterligare en integration som underlättar för föreningar kommer att tas i drift nästa år.
 
2014-12-03
Flera kommersiella aktörer har erbjudits att integrera "läsa till IdrottOnline". Denna integration omfattas av en licenspeng och ett avtal.

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss