Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Utvecklingsinsatser IdrottOnline 2015

2015-08-28 08:50
2015 kommer att vara ett år då vi fortsatt jobbar med prestanda, förvaltningsbarhet, support och kommunikation så att IdrottOnline svarar upp till de förväntningar som ställs på oss. Vi jobbar även med förenkling och integration.
  • Uppdaterad: 2015-08-28 13:56

Ökat antal produktionssättningar

Under 2015 räknar vi med att öka antalet produktionssättningar från ca 6 st årligen (2014) till fler än 16 st 2015. Vi gör detta för att snabbare komma ut med förbättringar och buggrättningar, dessutom innebär det för dig som användare att det nu blir lättare att ta del av de förändringar som sker.

 

Samma utseende i  de olika applikationerna

Vi fortsätter under året att förändra användargränssnittet, vi gör detta av flera skäl dels byter vi teknik från webforms till MVC för att enklare kunna bygga automatiska tester. Dels vill vi att du som användare, ska känna igen dig och enkelt kunna navigera. Samtidigt bryter vi upp applikationerna i mindre beståndsdelar, mer modulärt, för att vi lättare ska kunna göra uppdateringar på specifika bitar.

 

Integration

Export Service

Vi kommer under året att bygga en ny exportintegration, Competition service har några år på nacken och behöver bytas ut till en modernare variant som är lättare att förvalta och övervaka.

 

Fortnox

Ny integration för att underlätta ekonomihantering

 

Fortsatta integrationer med de som vill integrera

 

Ny mobilapp

Vi kommer att bygga vidare på appen och för att göra det har vi bytt ramverk som ska göra att det blir lättare att utveckla och förvalta stöd för den stora mängd mobiler som idag finns.

 

Prestanda

Vi kommer att fortsätta förbättra prestandan så att IdrottOnline känns som ett verkligt stöd i det adminsitrativa arbetet. Vårt mål är ett snabbt och säkert system med få avvikelser.

 

Ny inloggning

IdrottOnline har länge varit skyddat via Https men detta syns idag inte när man loggar in, vi kommer att ändra inlogget så att detta även ska tydliggöras för användarna.

 

Domänhantering

Vi vill förenkla domänhanteringen så att det blir lättare för föreningar och förbund så att det blir ännu  lättare att använda egna domänadresser.

 

Några exempel på funktioner som vi lägger extra omsorg på 2015

  • Personsök
  • Favoritmarkera kalender
  • Närvarohantering för grupp
  • Målsmanhanteringen
  • Exportlistor från medlemsregistret
  • Avgiftsapplikationen
  • Årsrapport för förbund
  • Föreningsino
  • Grupphanteringen

Uppgradering av ny version på hemsidan

Vi kommer under hösten att påbörja vårt uppgradering til ny version av EPiserver, vi gör detta för att det ska bli enklare att koppla ihop organisationens hemsidor med andra applikationer. EPiservers senare versioner erbjuder en större flexibiltitet, och i och med att vi även byter teknik till MVC ökar testbarheten.

I samband med detta kommer även bildhanteringen att förändras. När vi uppgraderar så kommer vissa funktioner att plockas bort,vissa kommer att förändras och vi eftersträvar även efter att förenkla, allt i syfte att förbättra användbarhet och öka prestandan. Vi tror att uppgradering till ny version av EPiserver kommer att vara klar under första halvåret 2016.

 

IdrottOnline supporten

Vi jobbar under 2015 med att förbättra svarstider och utöka våra kontaktvägar, så att det ska bli lättare att nå oss och få hjälp med det just ni har behov av. Dessutom kommer vi under 2015 att titta på en ny serviceportal för IdrottOnline som ska underlätta för alla som har behov av vårt stöd.

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss