Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Anpassning inför nya dataskyddsförordningen

2017-08-15 16:27

Som ett led i Riksidrottsförbundets arbete med anpassningar till den nya dataskyddsförordningen (GDPR) kommer vi som ett första steg med start den 22 augusti att successivt införa nya funktioner inom IdrottOnline. Detta för att leva upp till de nya kraven kring behandling av personuppgifter. Arbetet med att säkerställa att Idrottonline lever upp till dessa krav kommer fortsätta under hela 2017 samt början av 2018.
  • Skapad: 15 AUG 2017 16:27

De förändringar som lanseras den 22 augusti innefattar funktionalitet för föreningar att, om det är förenligt med föreningens syfte med sitt medlemsregister, välja att kunna visa och/eller dela personuppgifter med sitt Specialidrottsförbund (SF). Den nya funktionaliteten kommer innefatta valen Nej (default), Endast läsa samt Läs och ändra.

Markera "Nej" (standardinställning) för att hindra respektive idrottsförbund att på något sätt ta del av personuppgifter för de personer i föreningens medlemsregister som är aktiva i den aktuella idrotten. Det aktuella förbundet får då inom IdrottOnline Administration inte möjlighet att söka fram, se, redigera eller exportera personuppgifter i och med att "Nej" är markerat. Notera att förbundet trots detta val kan få tillgång till personuppgifter om föreningen valt att dela dessa via andra applikationer t.ex. licensmodulen eller aktiverad integration.

Markera "Endast läsa" för att tillåta respektive idrottsförbund att läsa personuppgifterna för de personer i föreningens medlemsregister som är aktiva i den aktuella idrotten.  Det aktuella förbundet får då inom IdrottOnline Administration möjlighet att läsa personuppgifter, exklusive personnummer, för de medlemmar som är markerade som aktiv i idrott och kan då se och exportera dessa uppgifter i och med att "Endast läsa" är markerat.

Markera "Läs och ändra” för att tillåta respektive idrottsförbund att uppdatera personuppgifterna för de personer i föreningens medlemsregister som är aktiva i den aktuella idrotten. Det aktuella förbundet får då inom IdrottOnline Administration tillgång till personuppgifter, inklusive personnummer, för de medlemmar som är markerade som aktiv i idrott och kan då uppdatera och exportera personuppgifter i och med att "Läs och ändra" är markerat.


Mer om idrottens gemensamma verksamhetssystem IdrottOnline finns att läsa på www.idrottonline.se.

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss