Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

På gång inom IdrottOnline

2016-08-15 16:40
En tillbakablick samt information om våra fokusområden fram till årsskiftet.
  • Uppdaterad: 2016-08-19 09:46

Mer än halva året har gått och vi kan bl.a. se tillbaka på en hemsidesuppgradering som vi känner oss väldigt nöjda med. Vi vill passa på att tacka för den hjälp ni givit oss i samband med uppgraderingen samt er visade förståelse. EPi-Uppgraderingen påbörjades som bekant redan den 19 April med release av vår nya domänhantering,  som vi nu också släppt en uppdaterad version av den 9 augusti.

Under juli månad hade vi två uppdateringar. 12 juli släppte vi en ny version av IdrottOnline Appen, för Apple, Andriod och Windows Phone. Dessa lanserades under sommaren för att vara redo inför LOK-stöd ansökningarna 25 augusti. Förutom prestanda förbättringar och mindre rättningar har vi nu även kommit i fas med Windows Phone så alla tre plattformar erbjuder samma funktionalitet.

19 juli släppte vi administrationen av Organisationer i vårt mobilanpassade format IOUI. Organisationer var den sista delen inom IdrottOnline Administration som gick över till IOUI och strax efter årsskiftet 16/17 hoppas vi även vara klara med övergången av Utbildning till vårt mobilanpassade format IOUI.

Fram till årsskiftet kommer fokus ligga på följande tre områden:

  • Integrationer, dvs vår importmotor för externa parter. Vi har sju kommersiella bolag som vi jobbar med för import av personer samt aktiviteter. Löpande information kring våra integrationer kan du läsa om på http://www.svenskidrott.se/IT-tjanster/IdrottOnline/Integration/

  • Finansiering – en helt ny applikation som dels ska ersätta Idrottslyftet men som även syftar till att kunna hantera andra typer av finansieringar inom Idrotten. T.ex. ska SF kunna skapa en egen finansiering med regelverk som kan sökas eller tilldelas era utövare samt föreningar. Finanseringsapplikationen kommer att lanseras för Idrottslyftet under kvartal fyra 2016.

  • Anmälan/Bokningar – Vi har under våren jobbat med feedbackgrupper bestående av ett antal föreningar som anmält intresse att vara med och utveckla funktioner inom IdrottOnline. En av våra mest önskade funktioner inom dessa grupper samt till supporten är möjligheten att skapa en anmälan/bokning som t.ex. per automatik kan skapa en grupp i IdrottOnline med ett förbestämt regelverk. Vi har utifrån dessa önskemål beslutat se över en anmälan-/bokningsfunktion inom IdrottOnline, vi  planerar att vara färdiga med kravställningen till årsskiftet 16/17.

Lanseringen av Epi16, dvs den utökade funktionaliteten för hemsidesverktyget, har vi i dagsläget tvingats skjuta på till efter årsskiftet 16/17. Nya formulärsmotorn släpper vi dock redan nu i höst, planerat lanseringsdatum är den 30 augusti alternativt den 20 september.

Avslutningsvis vill vi även passa på att påminna om nyhetsbrevet ”Ändring av tjänster inom IdrottOnline” som gick ut till Generalsekreterare, Huvudansvariga samt IdrottOnlineansvariga på SF den 30 juni. I det nyhetsbrevet informerade vi om de tjänster som kommer ändras och har påverkan på gamla licens, Integrerade t.ex. tävlingssystem samt anpassade hemsidor.

Med detta ser vi fram mot en händelserik höst!

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss