Hoppa till sidans innehåll

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi är starka tillsammans. På den här sidan finner du stöd, information och inspiration för svensk idrott.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Idrott hela livet

  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 15:48

Om du tittar till höger just efter du passerat campingplatsen ser du den helt nyanlagda golfbanans driving range. Den före detta potatisåkern är full av vita golfbollar.

Luften fylls av det svischande ljudet som de oräkneliga golfsvingarna åstadkommer. Hopptornet som sticker upp bakom klubbhuset är riktningsvisare mot badplatsen som just nu sjuder av aktivitet.

Det är simskoletid. Sjövattnet glittrar i solskenet när Jennika gör sitt hopp från hopptornets tremetershöjd. Framför badplatsen ligger fotbollsplanen där B-laget spelar träningsmatch mot Rottne. Det står 2-0.

På anslagstavlan vid idrottsplatsen sitter en notis om att vattengympan startar på torsdag. På samma anslagstavla informerar Putte, som är bordtennistränare, om ändrade träningstider.

Putte är också initiativtagare till ”Puttelunken”, som går av stapeln varje tisdag klockan sex. Då samlas ett tiotal personer i olika åldrar och går, med eller utan hjälpmedel, en cirka fyra kilometer lång promenad i valfritt tempo.

På landsvägen kommer en hjälmförsedd cyklist i högt tempo, om fem dagar går starten för årets Vätternrunda.

Allt detta försiggår i en liten by i Småland som heter Ramkvilla. Idrottsföreningen, som heter Örjansklubben, har många sektioner och många av byborna är medlemmar i den. Idrotten och dess effekter för folkhälsan finns överallt.

Läs mer i Idrott hela livet (pdf).

Idrottsrörelsen Vill

  • utveckla bredd- och motionsidrott
  • stimulera till idrottande hela livet
  • öka tillgängligheten till anläggningar, samt skapa ökade möjligheter för spontanidrott
  • stärka det lokala folkhälsoarbetet
  • samverka med andra för ökad fysisk aktivitet

Postadress:Svenskidrott
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss