Checklista för närvaroregistrerad LOK-stödsansökan

Sidan uppdaterades: 3 juni 2024

Denna checklista visar er steg för steg vad ni behöver göra för att ansöka om LOK-stöd i det fall er förening använder sig av närvaroregistreringen på IdrottOnline (eller har läst in aktiviteter från externt system).

 1. Gå in på er förenings IdrottOnline-sida (om ni inte kan adressen kan ni kontakta LOK-stödsgruppen eller Idrottsupporten).
 2. Har ni redan registrerat klart alla era aktiviteter så går ni vidare till punkt 7 för att öppna ansökan och skicka in den.
 3. När ni har loggat in på er förenings sida via hänglåset så går ni in under Administration och sen Personer (i vänstermenyn) för att lägga in/uppdatera föreningens medlemmar i medlemsregistret.
 4. Skapa eventuellt grupper (era naturliga träningsgrupper) under Administration - Grupper på er IdrottOnline-sida för att underlätta närvaroregistreringen.
 5. Skapa era aktiviteter i en passande kalender under Aktivitet – Kalendrar på er förenings IdrottOnline-sida, se manual.
 6. Gå till manual
 7. När ni har skapat era gruppaktiviteter så skall dessa sedan närvaroregistreras av ansvarig ledare eller annan utsedd person i föreningen – detta kan göras antingen via Kalendern eller via Aktivitet/Närvaroregistrering.
 8. För att öppna ansökan så går ni in under LOK (högst upp på er sida), välj Ansökan och välj rätt period
 9. Öppna ansökan
  a. Första delen av ansökan innehåller information om föreningen och vilka som har behörighet att skicka in den (saknas någon av rollerna ordförande eller kassör så måste denna person läggas till i medlemsregistret och få sin roll kopplad till sig – görs inte detta kan ni bara spara ansökan)
  b. De aktiviteter som är registrerade med tummen upp blir nu överflyttade till ansökan och står summerade i de GRÅ fälten i ansökningsformuläret. Vill ni fylla i manuellt, utöver det redan inlästa (t.ex. om någon grupp inte närvaroregistrerat via IdrottOnline utan istället har fört närvarokort på papper), så fyller ni i totalsiffrorna i de vita rutorna. Systemet lägger sedan ihop de närvaroregistrerade aktiviteterna och de manuellt inmatade siffrorna i er ansökan.
  c. Kontrollera att det plusgiro/bankgiro som står angivet stämmer. Stämmer det ej, bocka för ”Föreningen har nytt gironummer” och skriv in gironumret och bocka för om det är PG eller BG
  d. Efter att ni har läst igenom texten”… jag intygar att” så bockar ni i rutan
  e. Klicka på Gå vidare, längst ner på sidan, ni får då upp en sammanställning
  f. När ni tittat igenom sammanställningen så kan ni nu skicka in er ansökan. När ni klickat på Skicka in så får ni därefter upp en bekräftelse på skärmen att ansökan är mottagen. Viktigt att ni kontrollerar att ni får upp denna bekräftelse, se bilden nedan. I bekräftelsen du får upp kan du också välja att ange valfri e-postadress för att få bekräftelsen skickad via e-post.
Skärmbild bekräftelse på mottagen ansökan

För att säkerställa att ni har skickat in ansökan kan ni gå in under Ansökan och välja den aktuella perioden och där ser ni om ansökan bara är sparad eller om den är inskickad.

Skärmbild som visar ansökan inskickad

OBS! Det som är viktigt att tänka på är att när ni har registrerat era aktiviteter så innebär det inte att ansökan är inskickad. Den som är utsedd att vara LOK-stödsansvarig i föreningen måste öppna ansökan för att aktiviteterna skall flyttas över och sedan skicka in själva ansökan

Sidan publicerades: 1 november 2022

Vid telefonsamtal, välj knappval 3.

Telefontider

Måndag: kl. 11.00–15.00
Tisdag: Stängt
Onsdag: kl. 11.00–15.00
Torsdag: kl. 11.00–15.00
Fredag: kl. 11.00–15.00

Lunchstängt 12.00–12.30

Avvikande öppettider

6 juni: Stängt