Registrera närvaro digitalt

Sidan uppdaterades: 3 juni 2024

Sedan den 1 juli 2020 är det obligatoriskt att närvaroregistrera samtliga LOK-stödsaktiviteter digitalt.

Föreningar måste, för att kunna söka LOK-stöd, närvaroregistrera sina aktiviteter digitalt på så sätt att aktiviteterna (och deltagarna) finns i IdrottOnline senast då ansökan ska skickas in.

I februari 2021 släppte Riksidrottsförbundet en ny mobilapp för LOK-stödsregistrering, framtagen för att underlätta närvaroregistrering för föreningens ledare. Appen heter LOK-Registrering och finns där du brukar ladda hem appar. Den är gratis och skapad för att vara så enkel som möjligt.

Läs mer om appen LOK-registrering

Den digitala närvaroregistreringen kan även göras direkt i IdrottOnline eller i något av de system som IdrottOnline kan importera data från, förutsatt att föreningen själv har aktiverat importen. Mer om att importera data till IdrottOnline och information om vilka system som idag har en aktiv integration.

Förenklar för föreningen

Digital närvaroregistrering innebär ett antal förenklingar för föreningen:

  • Du riskerar inte att närvarokort kommer bort – allt finns sparat på föreningens IdrottOnline-sida.
  • Alla i föreningen (med rätt behörighet) har åtkomst till materialet.
  • Du slipper räkna ihop dina närvarokort – summeringen sker automatiskt.
  • Du behöver inte hålla koll på årtal och åldrar – systemet summerar automatiskt till rätt åldersgrupp.
  • Du behöver inte själv stämma av mot LOK-stödsreglerna, utan systemet kontrollerar själv och ger direkt kvitto på om det är en godkänd LOK-stödsaktivitet eller inte.
  • Godkända aktiviteter kommer automatiskt med i föreningens LOK-stödsansökan. När det är dags att skicka in ansökan behöver man bara stämma av att allt är närvaroregistrerat och sedan skicka in själva ansökan.
  • Möjlighet att rapportera via mobiltelefon.
  • Det underlättar vid en eventuell kontroll av LOK-stödsansökan: föreningen kan godkänna att LOK-stödsgruppen får tillgång till redovisade aktiviteter och/eller medlemsregister och man behöver då inte skicka in detta per post.
  • Möjlighet finns att skriva ut registrerade aktiviteter som närvarokort, för att till exempel kunna lämna till kommunen.
  • Närvaroregistrerar du i IdrottOnline kan du föra över allt till kommunens system via funktionen ”Kommunfil”, så att ni inte behöver dubbelregistrera föreningens aktiviteter. Ta kontakt med din kommun för att se om de tar emot kommunfilen, eller

Gå till listan med kommuner som har möjlighet att ta emot kommunfilen

Checklista för hur du närvaroregistrerar i IdrottOnline

Frågor om digital närvaroregistrering besvaras av LOK-stödsgruppen via telefon 08-699 61 50 (knappval 3) eller e-post till lok@rfsisu.se.

Sidan publicerades: 28 oktober 2022

Vid telefonsamtal, välj knappval 3.

Telefontider

Måndag: kl. 11.00–15.00
Tisdag: Stängt
Onsdag: kl. 11.00–15.00
Torsdag: kl. 11.00–15.00
Fredag: kl. 11.00–15.00

Lunchstängt 12.00–12.30

Avvikande öppettider

6 juni: Stängt