Statistik

Sidan uppdaterades: 18 april 2024

För att kunna utveckla idrotten måste vi förstå den. Det kan vi göra bland annat med hjälp av statistik. RF tar både fram egen statistik och beställer statistik av andra.

I idrottsrörelsens verksamhetssystem IdrottOnline samlas data om föreningar, medlemmar, utbildning och aktiviteter. Det underlaget ger oss möjlighet att beskriva idrottsrörelsen och dess utveckling i Idrottsrörelsen i siffror som publiceras årligen. Idrottsrörelsen i siffror beskriver olika områden som föreningsidrott, barn- och ungdomsidrott och elitidrott.

Från och med 2023 tar Riksidrottsförbundet (RF) årligen fram statistik avseende barn och ungdomar som deltar i idrottsföreningarnas LOK-stödsaktiviteter uppdelat på geografiska områden.

RF gör också undersökningar och samlar in ytterligare underlag. Till exempel beställer vi en undersökning om kommunernas stöd till idrotten – RF:s kommunundersökning – och en undersökning om ungdomars idrottande – Ungdomsbarometern.

Sidan publicerades: 10 april 2024

Statistik i forskning

RF har även en del statistik i våra forskningsrapporter (FoU). Sök där om du inte hittar det du letar efter på den här sidan.