handslag

Samverkan och delaktighet vid digitaliseringsforum

Sidan uppdaterades: 19 juni 2024

Verksamhetsområde IT & Digital utveckling anordnar regelbundet digitaliseringsforum för specialidrottsförbund och leverantörsforum för IT-leverantörer som arbetar på uppdrag av specialidrottsförbund och idrottsföreningar. Syftet med dessa forum är att stärka idrottsrörelsens verksamhetsutveckling genom digitalisering.

Dessa forum är tillfällen för samverkan och delaktighet i frågor om utveckling inom ämnet digitalisering inom idrotten.

Digitaliseringsforum för specialidrottsförbund

Ett tillfälle att få information om pågående projekt och utredningar, och för Riksidrottsförbundet att informera om aktuella ämnen inom digitalisering, att bjuda på inspiration från externa föreläsare och erfarenhetsutbyte mellan medlemsförbund.

Datum för Digitaliseringsforum

  • 19 september 2024, kl 13.00 - 15.00
  • 14 november 2024

Leverantörsforum

Riksidrottsförbundet anordnar ett forum för IT-leverantörer som arbetar på uppdrag av specialidrottsförbund och idrottsföreningar. Forumet vänder sig främst till de leverantörer vars system redan utbyter information med Riksidrottsförbundet eller som planerar att göra det. Syftet är att stärka den digitala utvecklingen inom idrottsrörelsen och säkerställa att leverantörer har den information som behövs för att vara rådgivare åt förbund och föreningar i digitaliseringsinitiativ. Detta är ett digitalt forum.

Datum för Leverantörsforum

  • efter sommaren. Vi uppdaterar denna information så snart vi har beslutat om datum.

Inbjudan skickas till de som tidigare har anmält intresse. Saknar du inbjudan, mejla digitalisering@rfsisu.se och ange leverantörsforum.

Sidan publicerades: 24 oktober 2022

Roligt att höra! Skicka ett mejl med ditt namn, din roll och vilket SF du tillhör så skickar vi en inbjudan.

Tips

Håll dig uppdaterad i frågor om digitalisering inom idrottsrörelsen genom att prenumerera på våra nyheter. Allt du behöver göra är att ange din e-postadress i övre högra hörnet på sidan Aktuellt så får du en avisering när nyheter postas.

Aktuellt ämne: AI för idrottsrörelsen

Sedan ChatGPT introducerades har intresset för artificiell intelligens (AI) fullkomligen exploderat. För idrotten skapar AI många möjligheter, både de vi idag kan överblicka men även andra som vi ännu inte känner till.

AI Sweden som har ett uppdrag att accelerera användning av AI i Sverige deltog i vid ett tidigare Digitaliseringsforum. Se inspelningen och låt Anders Thoresson inspirera dig till vad AI skulle kunna betyda för idrottsrörelsen, nu och framåt.

Inspirationsföreläsning av Anders Thoresson från AI Sweden (film)