handslag

Samverkan och delaktighet vid digitaliseringsforum

Sidan uppdaterades: 31 maj 2023

Varje kvartal anordnar VO IT & Digital utveckling två digitaliseringsforum, ett för specialidrottsförbund och ett för RF-SISU distrikt. Syftet är att stärka idrottsrörelsens verksamhetsutveckling genom digitalisering.

Dessa forum är tillfällen för samverkan och delaktighet i frågor om utveckling inom ämnet digitalisering inom idrotten.

Digitaliseringsforum för specialidrottsförbund

Ett tillfälle att få information om pågående projekt och utredningar, och för Riksidrottsförbundet att informera om aktuella ämnen inom digitalisering, att bjuda på inspiration från externa föreläsare och erfarenhetsutbyte mellan medlemsförbund.

Kommande tillfällen för SF

28 september 2023

  • Tid: 09.00 - 11.00
  • Anmälan: fyll i detta formulär så får du en kallelse med länk till mötet för SF den 28 september.

På agendan: Bill Smith berättar om Svenska Ridsportförbundets digitala resa och tankar inför framtiden och vi får ta del av en inspirationsföreläsning av Pontus A. Gustafsson från SportsTech Sweden som berättar om vad som händer inom SportsTech i Sverige. Som vanligt lyfter vi även pågående projekt och utredningar.

16 november 2023

  • Tid: 09.00 - 11.00
  • Anmälan: fyll i detta formulär så får du en kallelse med länk till mötet för SF den 16 november.

Digitaliseringsforum för RF-SISU distrikt

Vid digitaliseringsforum för RF-SISU distrikt bjuds samtliga 19 distrikt in till ett digitalt forum där Riksidrottsförbundet informerar om aktuella ämnen och pågående projekt och utredningar. Detta är också ett tillfälle att lyfta metoder och arbetssätt för samverkan inom digitaliseringsfrågor samt utbyta erfarenheter distrikten emellan.

Vid frågor, om du har tips på ämnen som du vill att vi belyser under kommande forum eller om du vill veta mer om verksamhetsutveckling inom ämnet digitalisering specifikt för er på distrikt, kontakta hanna.sydhoff@rfsisu.se.

Kommande tillfällen för RF-SISU distrikt

28 september 2023

  • Tid: 13.00 - 15.00
  • Anmälan: fyll i detta formulär så får du en kallelse med länk till digitaliseringsforum för RF-SISU distrikt 28 september.
  • Agenda: publiceras inom kort.

16 november

  • Tid: 13.00 - 15.00
  • Anmälan: fyll i detta formulär så får du en kallelse med länk till digitaliseringsforum för RF-SISU distrikt 16 november.

Leverantörsforum

Riksidrottsförbundet anordnar även ett forum för IT-leverantörer som arbetar på uppdrag av specialidrottsförbund och idrottsföreningar. Syftet är att stärka den digitala utvecklingen inom idrottsrörelsen och säkerställa att leverantörer har den information som behövs för att vara rådgivare åt förbund och föreningar i digitaliseringsinitiativ. Detta är ett digitalt forum.

Nästa Leverantörsforum

Sidan publicerades: 24 oktober 2022

Roligt att höra! Skicka ett mejl med ditt namn, din roll och vilket SF eller RF-SISU distrikt du tillhör så skickar vi inbjudan till dig.

Sedan ChatGPT introducerades har intresset för artificiell intelligens (AI) fullkomligen exploderat. För idrotten ger AI många möjligheter, både sådana vi idag kan överblicka och andra som vi ännu inte har en aning om.

AI Sweden som har ett särskilt uppdrag att accelerera användning av AI i Sverige deltog i april på Digitaliseringsforum. Se inspelningen av Anders Thoresson och låt dig inspireras till vad AI skulle kunna betyda för idrottsrörelsen från nu och framåt.

Tips

Håll dig uppdaterad i frågor om digitalisering inom idrottsrörelsen genom att prenumerera på våra nyheter. Allt du behöver göra är att ange din e-postadress i övre högra hörnet på sidan Aktuellt så får du en avisering när nyheter postas.